Kuinka olla täydellinen koiranomistaja

suomi17 251

Täydellinen koiranomistaja tietää aivan kaiken koirista – niin hoidosta, sairauksista, terveydestä, käyttäytymisestä kuin koulutuksestakin. Tämän kaiken hän tietää jo ennen ensimmäistä koiraansa, mieluiten jo syntyessään. Hän tietää aina täsmälleen, mitä hänen koiransa ajattelee ja tuntee milläkin hetkellä ja huomaa välittömästi, jos jotakin on pielessä. Hän ei koskaan ole väärässä, vaan tietää aina sataprosenttisella varmuudella, mitkä asian laita milloinkin on.

Täydellinen koiranomistaja viettää tuntikausia koiransa kanssa päivittäin ja täyttää kaikki sen tarpeet – täydellisesti tietenkin. Hänen koiransa pääsee kävelylle vähintään kuusi kertaa päivittäin, ja ulkona ollaan ainakin tunti kerrallaan. Koira pääsee juoksemaan vapaana pitkin päivää, mutta ei tietenkään missään nimessä sellaisissa paikoissa, joissa se on kiellettyä. Koirapuistoon hän ei tietenkään vie koiraansa, muuten se menisi pilalle, mutta silti hän onnistuu tarjoamaan koiralleen uskomattoman paljon mahdollisuuksia leikkiä muiden koirien kanssa.

Koiransa kanssa hän harrastaa vähintään kolmea eri lajia ja niissä tietysti menestytään loistavasti. Koiralle myös tarjotaan jatkuvalla syötöllä virikkeitä ja aktivointia, sillä muuten sen elämä ei olisi minkään arvoista. Hän antaa koiralleen kaiken sen, mitä se tarvitsee ollakseen onnellinen – mutta ei missään nimessä hemmottele sitä piloille.

Täydellinen koiranomistaja ruokkii koiralleen vain parasta mahdollista ruokaa. Raakaruokaa hän ei syötä, sillä siitähän voi saada tauteja, mutta hän ei myöskään käytä kuivaruokaa tai muita teollisia ruokia, sillä ne eivät ole luonnollisia. Hän tietää, että väärällä ruokinnalla koira menisi välittömästi pilalle, sairastuisi ja kehittäisi kaikenlaisia käyttäytymisongelmia – joten hän ruokkii koiransa aina vain ja ainoastaan täydellisesti.

Hän myös tarjoaa koiralleen runsaasti järsittävää ja pureskeltavaa, mutta ei kuitenkaan mitään sellaista, mikä voisi millään tapaa olla vaarallista tai epäterveellistä koiralle. Raakaluista tulee suolitukos, nahkaluut ovat täynnä myrkkyjä, paistetuista luista lähtee palasia, Kongiin voi tukehtua, liian kovat tuotteet rikkovat hampaat ja liian pehmeät tuotteet syödään hetkessä. Kuitenkin täydellinen koiranomistaja onnistuu tarjoamaan koiralleen juuri täydellistä pureskeltavaa, johon ei sisälly lainkaan riskejä.

Täydellisen koiranomistajan on tietysti tienattava paljon rahaa, että hänellä on varaa parhaaseen mahdolliseen ruokaan, laadukkaisiin välineisiin ja mahdollisiin eläinlääkärikuluihin. Täydellinen koiranomistaja on kuitenkin jatkuvasti kotona koiransa seurana, eikä koskaan jätä koiraa yksin kahta tuntia pidemmäksi aikaa.

Täydellinen koiranomistaja on tietysti myös hankkinut koiransa täydellisesti. Hän on valinnut juuri omaan elämäntyyliinsä täydellisesti sopivan rodun, jonka kaikki yksilöt ovat terveitä ja hyvähermoisia. Koira on hankittu pentuna tarkasti valitusta pentueesta. Täydellisellä koiranomistajalla ei missään nimessä ole sekarotuista tai rescuekoiraa, sillä niillä on tietysti vaikka mitä ongelmia, eikä täydellinen omistaja sellaista hyväksy. Mutta jos hänellä jostain ihmeellisestä syystä sattuisikin olemaan vääränlainen koira, hän olisi tietysti kaikesta huolimatta onnistunut kasvattamaan siitä täydellisen yksilön.

Pentuna koira on sosiaalistettu ja kasvatettu täydellisesti; se on tottunut kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin, ja jokainen sen saama kokemus on aina ollut positiivinen, eikä koskaan pelottava. Omistaja on osannut tehdä juuri oikeat asiat oikeissa kohdissa, eikä mikään ole koskaan mennyt pieleen. Hän ei ole koskaan aiheuttanut koiralleen stressiä tai ahdistusta – mutta ei missään nimessä ole antanut sen elää pumpulissa.

Täydellinen koiranomistaja on tapakasvattanut koiransa täydellisellä tavalla. Hän ei koskaan aiheuta koiralle minkäänlaista stressiä tai ahdistusta, eikä ikinä tee mitään koiralle väkisin, mutta hän ei myöskään ole mikään nameja tuputtava kukkahattutäti, joka antaa koiralle kaikessa periksi. Jos hän ikinä erehtyy kerrankin kallistumaan liikaa jompaankumpaan suuntaan, hänen koiransa menee välittömästi pilalle, eikä takaisinpaluuta ole.

Täydellinen koiranomistaja ei käytä koirallaan kaulapantaa, sillä se aiheuttaa koiralle pysyviä vaurioita, mutta hän ei myöskään käytä valjaita, sillä niissä ei tietenkään saa koiraa lainkaan hallittua. Fleksi on ehdottomasti poissuljettu vaihtoehto, sillä vain holtittomat ihmset käyttävät niitä, kun taas kuonokoppa on koiran rääkkäystä. Täydellinen koiranomistaja käyttää vain yleisesti hyväksyttyjä välineitä, joista kenelläkään ei ole mitään valittamista.

Täydellinen koiranomistaja ei koskaan suutu koiralle eikä korota ääntään, vaan hän pysyy aina ehdottoman rauhallisena, vaikka tilanne olisi kuinka ikävä tai kamala. Hän ei myöskään koskaan hermostu, jännitä, eikä ahdistu, vaikka koira käyttäytyisikin huonosti, sillä huono mieli ja stressi tarttuvat tietysti koiraan, joka menee välittömästi pilalle.

Täydellisellä koiranomistajalla ei ole koskaan huonoja päiviä, vaan hän on aina optimistinen, iloinen ja kiitollinen siitä, että omistaa koiran. Koiran omistaminen ei koskaan tunnu rankalta tai vaikealta, vaan kaikki on aina ihanaa. Hän ei koskaan ärsyynny tai turhaudu koiran käytöksen vuoksi.

Täydellinen koiranomistaja tietää aina, kuinka toimia ohitustilanteissa, että kaikki olisivat tyytyväisiä. Hän ei missään nimessä jää koiransa kanssa paikoilleen, mutta ei myöskään ohita liian läheltä. Hän ei anna koiransa tulla väkisin tervehtimään muiden koiria, mutta ei myöskään ole tylsimys, joka ei anna koiransa koskaan moikata muita. Hän ei missään nimessä anna koiransa rähjätä vastaantuleville koirille, mutta hän ei myöskään koskaan vaihda suuntaa tai kaarra kauempaa, sillä sehän olisi luovuttamista.

Täydellinen koiranomistaja ei koskaan tee virheitä koiransa kanssa. Jokainen hänen tekemänsä valinta on ehdottoman oikea. Kouluttaessaan hän palkitsee koiraa juuri oikealla hetkellä ja oikealla tavalla. Hänen kouluttamistaitonsa ovat uskomattomat ja ajoitus aina täydellinen.

Koska täydellinen koiranomistaja toimii aina täydellisesti, tämän seurauksena hänen koiransa on myös väistämättä täydellinen. Jos hän olisi tehnyt yhdenkin virheen tai  pienenkin asian väärin koiransa kanssa, se olisi mennyt välittömästi pilalle. Omistajan loistavien valintojen seurauksena koira on kuitenkin täydellisen terve ja hyvinvoiva, käyttäytyy kaikissa tilanteissa täydellisesti ja on uskomattoman tottelevainen ja hyvätapainen.

Se ei koskaan hauku eikä murise – paitsi silloin kun on tositilanne kyseessä – se rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria, vaikka ne käyttäytyisivät epäkohteliaasti tai asiattomasti sitä kohtaan. Täydellinen koira on aina kaikissa tilanteissa rauhallinen eikä koskaan kiihdy, ellei omistaja pyydä sitä kiihtymään. Se ei pelkää mitään, se ei koskaan vedä hihnassa ja se tulee välittömästi luokse kutsuttaessa, oli tilanne mikä tahansa. Se ei koskaan ota salaa pöydältä ruokaa, vaikka se olisi kuinka herkullista. Täydellinen koira ei koskaan syö mitään sopimatonta maasta ja irrottaa otteensa parhaastakin herkusta, kun omistaja käskee. Omistaja voi ottaa koiralta mitä tahansa, oli se kuinka herkullista tai kiinnostavaa tahansa. Itse asiassa omistaja saa tehdä koiralle mitä tahansa, eikä koiraa haittaa ollenkaan. Koira ei koskaan missään tilanteessa murise omistajalle, eikä muutenkaan osoita omaa tahtoa. Täydellinen koira on iloinen ihmisiä tavatessaan, mutta hillitysti. Se ei koskaan tuhoa mitään yksin jäädessään eikä tietenkään ikinä päästä pihahdustakaan. Koira tottelee jokaista omistajan käskyä välittömästi ja joka tilanteessa.

Kaiken lisäksi täydellinen koira ei vaadi edes nameja tai mitään muutakaan palkaksi hyvästä käytöksestään; pelkkä omistajalta saatu hyväksyntä riittää. Kaikki tämä on yksinomaan siksi, että täydellinen koiranomistaja on valinnut, kasvattanut ja kouluttanut koiransa niin täydellisesti.

Olet varmaan tähän mennessä jo ymmärtänyt, että on mahdotonta olla täydellinen koiranomistaja. Mitä tahansa teetkin, voit olla varma siitä, että se on jonkun mielestä väärin. Kukaan meistä ei ole täydellinen, ei ainakaan 100 prosenttia ajasta. Me kaikki teemme virheitä, meillä kaikilla on huonoja päiviä, ja me kaikki teemme välillä vääriä valintoja.

Tietysti on hyvä pitää huoli siitä, että koira on mahdollisimman terve, hyvinvoiva ja onnellinen, mutta älä kuitenkaan vaadi mahdottomia. Jos tuntuu, että jossakin asiassa on parantamisen varaa, tee pieni muutos kerrallaan. Ota selvää asioista ja pyydä apua tarvittaessa, sen verran kuin on mahdollista, ja valitse sitten oikealta tuntuva ratkaisu. Ole realistinen odotustesi ja vaatimustesi suhteen ja lempeä itsellesi, jos satut tekemään virheen.

Keskitytään kaikki olemaan riittävän hyviä koiranomistajia, ja pyritään aina välillä olemaan ihan pikkuisen parempia.

  • Kiinnostaako koirien käyttäytyminen?

    Tilaa uutiskirje, niin saat joka viikko sähköpostiisi vinkin, jonka kautta opit helpottamaan yhteiseloa koirasi kanssa entisestään. Samalla saat ilmaisen minikurssin, jossa opit videoiden avulla luomaan kynsien leikkauksesta koiralle positiivisen kokemuksen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: