Mitä koirasi haluaisi sinun tietävän

123456

Tämä on sinulle, joka rakastat koiraasi ja välität sen hyvinvoinnista. Sinulle, joka pidät koirastasi niin hyvää huolta.

Haluan kertoa sinulle joitakin asioita.

Paljastan, mitä jokainen meistä koirista kertoisi omistajalleen, jos vain osaisimme puhua.

Voisin tietysti valittaa vaikka mistä ja huomauttaa virheistä, joita olet tehnyt. Mutta ihmiset tekevät sitä jo aivan tarpeeksi toisilleen.

Sen sijaan aion keskittyä positiiviseen. Se unohtuu valitettavan usein ihmisiltä. Meille koirille kerrotaan jatkuvasti, kuinka hienoja tyttöjä tai poikia olemme, mutta kuinka usein sinulle on sanottu, että olet hyvä koiranomistaja?

Jos osaisin puhua, kertoisin sen sinulle useita kertoja päivässä.

Kertoisin, kuinka paljon rakastan sinua, ja mistä kaikesta olen kiitollinen.

Kiitos, että huolehdit minusta, pidät minut turvassa ja rakastat minua sellaisena kuin olen. Pidät minut terveenä ja teet kaikkesi tehdäksesi minut onnelliseksi. Kiitos, että huolehdit siitä, että saan tarpeeksi ruokaa ja syön terveellisesti. Arvostan sitä, että valvot yöllä murehtien, kun minulla on huono olo, ja viet minut eläinlääkäriin tarvittaessa, vaikka en kauheasti pidäkään siitä.

Olen kiitollinen, että näet vaivaa minun kouluttamiseeni ja opetat minulle, miten toimia. Ja että olet aina valmis oppimaan lisää, jotta ymmärtäisit minua paremmin.

Kiitos, kun viet minua pitkille kävelyille, oli ulkona sitten kaunis sää tai kylmää ja ankeaa. Että viihdytät minua ja keksit minulle mukavaa tekemistä. Kiitos kaikesta ajasta, jonka vietät kanssani, ja kaikista hauskoista ja mahtavista kokemuksista. Olen kiitollinen jokaisesta leikkihetkestä, silityksestä ja seikkailusta.

Kiitos, että pidät puoliani. Että olet niin kärsivällinen kanssani, jopa silloin, kun minulla on huono päivä. Kiitos, ettet ole luovuttanut minun suhteeni.

Kiitos, että tarjosit minulle hyvän kodin.

Älä syytä itseäsi, vaikka et olisikaan ”täydellinen” koiranomistaja. Vaikka välillä jäisi kävely väliin, vaikka et voisi tarjota minulle yhtä paljon aikaa kuin haluaisit, vaikka sinulla ei olisi varaa hienoihin ja kalliisiin koiranruokiin, tiedän kyllä, kuinka kovasti yrität ja kuinka paljon välität minusta. Kukaan ei ole täydellinen, ja kaikilla on huonoja päiviä tai kausia. Sitä paitsi, jokaiselta löytyy aina parantamisen varaa, oli sitten kuinka mahtava koiranomistaja. Olen joka tapauksessa onnellinen ja kiitollinen jokaisesta hetkestä, jonka saan viettää kanssasi.

Te ihmiset vaadittte toisiltanne aivan hirveästi. Pitäisi olla jonkinlainen superihminen, joka pystyy kaikkeen, tekee kaiken oikein ja tietää kaiken. Kukaan ei pysty sellaiseen. Älä ole liian ankara itsellesi; tiedän oikein hyvin, että yrität koko ajan parhaasi. Annat aina minulle anteeksi omat virheeni ja heikkouteni; minä teen samoin. Voimme oppia ja kasvaa yhdessä.

Älä tunne huonoa omaatuntoa tai häpeää siitä, ettet olisi kouluttanut minua tarpeeksi hyvin tai että olen huonosti käyttäytyvä tai tottelematon. Olen pahoillani, jos käyttäytymiseni saa sinut nolostumaan, mutta siihen ei ole tarvetta. Olemme molemmat mahtavia juuri sellaisina kuin olemme, edistymme ja opimme jatkuvasti, ja teemme koko ajan parhaamme. Muut eivät vain tiedä sitä.

Älä siis välitä muiden mielipiteistä, äläkä vertaa itseäsi muihin. Äläkä missään nimessä vertaa minua muihin koiriin. Me olemme kaikki erilaisia ja meillä on omat hyvät ja huonot puolemme. Sekä koirilla että ihmisillä. Keskity vertailemisen sijaan meidän molempien hyviin puoliin ja siihen, kuinka hauskaa meillä on yhdessä. Keskity muiden mielipiteiden sijaan siihen, miten minä näen sinut.

Olet parempi koiranomistaja kuin luulet. Usko minua. Keskity huomaamaan kaikki ne tavat, joilla olet mahtava ja erinomainen. Palauta mieleesi kaikki ne tilanteet, joissa olit ylpeä itsestäsi tai minusta. Muistatko kaikki ne hetket, kun olit yksinkertaisesti loistava koiranomistaja?

Minä muistan.

  • Kiinnostaako koirien käyttäytyminen?

    Tilaa uutiskirje, niin saat viikoittaisen vinkin sähköpostiisi! Bonuksena saat myös ilmaisen minikurssin koiran totuttamisesta kynsien leikkaukseen. 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: