Onnistu ohituksissa

Onnistu ohituksissa -verkkokurssi on itsenäisesti suoritettava kurssi. Videot ovat saatavilla niin pitkään kuin haluat, ja kurssin voit suorittaa omaan tahtiisi.

Kurssi on tarkoitettu jokaiselle, joka kokee ohitustilanteet koiransa kanssa jollakin tapaa haastavina.

Kuulostaako tutulta: koira haukkuu, rähisee, tuijottaa, riuhtoo tai tempoilee kohti ohitettavaa koiraa/ihmistä/autoa/mitä tahansa. Sillä menee niinsanotusti kuppi nurin.

Olet ehkä kokeillut kaikkea – kieltämistä, käskyttämistä, nameja, leluja… mutta koiralta katoavat korvat päästä, eikä se kiinnostu parhaistakaan herkuista. Tämä johtuu siitä, että ohitustilanteessa koiran on melkein mahdotonta keskittyä mihinkään muuhun; tilanne on sille yksinkertaisesti liian vaikea ja stressaava.

Avain koiran käytöksen ja suhtautumistavan muuttamiseen piileekin itse asiassa siinä, mitä teemme ohitustilanteiden ulkopuolella – ei siinä, miten toimimme koiran rähistessä tai vetäessä. Vasta kun koira (ja omistaja) on oppinut uudenlaisen mielentilan ja tarvittavat taidot, on sen mahdollista onnistua ohitustilanteissa, rennosti ja iloisesti.

Et todennäköisesti yrittäisi juosta maratonia ilman harjoittelua, tai esiintyä näytelmässä ilman siihen valmistautumista. Jos sinut heitettäisiin yllättäen jompaankumpaan tilanteeseen, lopputulos ei todennäköisesti olisi kovin hyvä. Jos sen sijaan olet käyttänyt runsaasti aikaa harjoitteluun, valmistautumiseen ja vaadittavien taitojen opetteluun, onnistumisen todennäköisyys on huomattavan paljon suurempi.

Tästä syystä suuri osa verkkokurssista koostuu harjoituksista ja tehtävistä, joilla ei välttämättä ole juurikaan tekemistä varsinaisten ohitusten kanssa. Koira onnistuu paljon todennäköisemmin tositilanteessa, kun sille on luotu ensin vahva pohja taustalle – ja lopulta kaikki aiemmin opittu loksahtaa paikoilleen. Kurssin aikana tarjotaan myös vinkkejä niihin kaikkein vaikeimpiin tilanteisiin, mutta pitkäaikaisen muutoksen kannalta on tärkeämpää, mitä koiran kanssa tehdään kaikkina muina aikoina. Pieniltäkin vaikuttavilla asioilla voi olla yllättävän suuri merkitys koiran onnistumisen kannalta.

Kaikkien on mahdollista saada edistystä aikaan, ja tavoitteenani tämän kurssin aikana on auttaa jokaista kurssille osallistujaa pääsemään lähemmäs tavoitteitaan.

Ilmoittaudu kurssille täältä: http://hantaheilumaan.teachable.com/cou…/onnistu-ohituksissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s