Apua ongelmakäytökseen

DCIM100GOPRO

Tarjoan nyt kotikäyntejä Pirkanmaan seudulla! Käytän toiminimeä Käytösterapia ZenKoira, jonka facebook-sivut löydät täältä: facebook.com/zenkoira

Lisäksi pidän silloin tällöin Turussa koulutuspäiviä, joihin voit varata ryhmätunnin, yksityistunnin tai käytösterapian. Koulutukset pidetään Koirankodan tiloissa.

Voin myös ajaa muualle päin Suomea tarvittaessa, tällöin hinnasta voidaan sopia erikseen.

Logo

Voin auttaa esim. näissä ongelmissa:

  • yksinolo-ongelmat
  • pelko ja arkuus
  • remmirähinä
  • yleinen tottelemattomuus
  • hihnakäytös
  • haukkuminen
  • käsittely ja hoitotoimenpiteet
  • jne

Kuka olen?

Käytän koulutuksessa koiralähtöisiä, tieteelliseen tutkimukseen perustuvia menetelmiä. Positiivinen vahvistaminen (palkitseminen) on tärkeässä roolissa, samoin käytöksen taustalla olevan tunnetilan muuttaminen. Olen kliinisen eläinten käyttäytymistieteen maisteri, ja työskennellyt koirankouluttajana rescuekeskuksessa Iso-Britanniassa. Kokemusta löytyy monenlaisista koirista ja useista eri roduista.

Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen, eli osoittanut suorittaneeni alan ammattitutkinnon sekä sitoutunut noudattamaan toiminnassani yhdistyksen eettisiä sääntöjä.

Voit lukea lisää taustoistani ja arvomaailmastani täältä.

Mitä kotikäynnin aikana tapahtuu?

70747961_10219284243607738_2967189812982841344_o

Käyttäytymisneuvonnan tavoitteena on tehdä perusteellinen selvitys koiran käyttäytymisestä, sen syistä ja siihen vaikuttavista tekijöistä, sekä luoda juuri teidän tilanteeseen sopiva toimintasuunnitelma koirasi käyttäytymisen muokkaamiseksi.

Ennen ensimmäistä käyntiä lähetän sinulle täytettäväksi lomakkeen, jotta saan mahdollisimman paljon taustatietoa sinusta ja koirastasi. Kotikäynnin alkuvaiheessa käyn läpi vielä tarkentavia kysymyksiä, jotta saan kokonaiskuvan tilanteesta. Kotikäynnillä pääsen myös näkemään koiran käyttäytymistä kotioloissa ja tarvittaessa myös ulkona. Tämän jälkeen käydään yhdessä läpi hoitosuunnitelma. Tarvittaessa harjoitusten tekeminen käydään läpi myös käytännössä.

Käytösterapian tavoitteena on tarjota sinulle työkaluja, joiden avulla saat koirasi käytökseen muutoksen pidemmällä aikavälillä. Pikaratkaisuja tai ”taikakeinoja” ei siis ole tarjolla, vaan onnistuminen vaatii sinun osaltasi työtä ja vaivannäköä.

Parhaan hyödyn saat kotikäynnistä, jos keskitymme yhteen tai pariin ongelmaan kerrallaan. Useamman ongelman käsittelyyn suosittelen varattavaksi useamman käynnin paketin.

Jokaisen kotikäynnin jälkeen lähetän sinulle vielä kirjalliset ohjeet ja yhteenvedon. Hintaan sisältyy myös tämän jälkeen tarjottu tuki sähköpostitse ja puhelimitse, niin pitkään kuin siihen on tarvetta. Haluan, että sinä ja koirasi onnistutte, joten kannustan säännölliseen yhteydenpitoon.

Suosittelen aina, että viet koirasi ensin eläinlääkärin tarkastukseen, että vähintäänkin selkeimmät kipuun ja terveysongelmiin liittyvät syyt voidaan poissulkea.

Millaisia palveluja tarjoan?

Tarjoan erilaisia paketteja käytösterapiaan; jos et ole varma, mikä näistä olisi sopiva, ota yhteyttä, niin voimme pohtia asiaa yhdessä.

Suosittelen ehdottomasti vähintään kahta kotikäyntiä, jos koiran käytös on yhtään haastavampaa. Useamman käynnin aikana voin tarjota pitkäaikaisempaa tukea ja auttaa muokkaamaan suunnitelmaa sen perusteella, miten koira siihen reagoi. Näin voit myös paremmin varmistua siitä, että olet menossa koulutuksen suhteen oikeaan suuntaan.

Haluan auttaa sinua ja koiraasi mahdollisimman tehokkaasti; tarjoan aina mieluummin pidempiaikaista tukea. Tästä syystä useamman käynnin paketissa tuntihinta tulee huomattavasti halvemmaksi.

Yksittäinen käynti: 150€

Kahden kerran paketti: 200€

Neljän kerran paketti: 280€

Ensimmäinen kotikäynti on aina noin 2 tunnin pituinen, ja jatkokäynnit ovat noin tunnin pituisia.

Syksy 2018 060

Turun koulutuspäivät

Olen Turussa parin kuukauden välein Koirankodan tiloissa.

Siellä tarjoan jokaisen ylläolevista palveluista, sekä näiden lisäksi myös:

Ryhmätunti 25€/henkilö (3-4 osallistujaa)

Yksityiskoulutus 60€/tunti

Toisin kuin käytösterapiaan, näihin palveluihin ei sisälly kirjallisia ohjeita tai jatkotukea. Yksityiskoulutus soveltuu yksinkertaisten arjen ongelmien tai kysymysten käsittelyyn, perustaitojen opetteluun, tai mihin tahansa, mikä on mahdollista käydä läpi tunnin aikana. Jos koiralla on käytösongelma, soveltuu käytösterapia sille paremmin. Jos et ole varma, mikä palvelu sopisi parhaiten sinulle ja koirallesi, autan mielelläni.

Seuraava koulutuspäivä Turussa on 21. maaliskuuta. Voit varata minkä tahansa ylläolevista palveluista.

Aikataulu:

  • 12:00 vapaa aika yksityistunnille
  • 14-15 Käsittelyn täsmätunti (ryhmätunti). Tunnin aikana harjoitellaan taitoja, joista on hyötyä käsittelyn ja hoitotoimenpiteiden kannalta, esim, kynsienleikkuu, harjaaminen, korvien puhdistaminen, eläinlääkärin tarkastukset, jne. Käsittelytilanteet valitaan osallistujien mukaan. Sopii kaikille, jotka haluaisivat luoda käsittelytilanteista positiivisempia tapahtumia koiralle. 2 paikkaa jäljellä.

Jos olet kiinnostunut koulutuspäivistä tai käytösterapiasta, ota yhteyttä allaolevan lomakkeen kautta. Voit myös soittaa numeroon 04578735834 ja kysellä lisää.

%d bloggers like this: