Kuka olen

 Saara Junttila

BSc Animal Behaviour and Welfare

MSc Clinical Animal Behaviour

Kiinnostuin koirankoulutuksesta 11-vuotiaana ja innostuin opettamaan perheen silloiselle borderterrierille monenlaisia temppuja ja taitoja. Ahmin koirakirjoja ja halusin ymmärtää koiria – ja muitakin eläimiä – niin hyvin kuin mahdollista. Intohimoni johtamana päädyin opiskelemaan eläinten käyttäytymistä brittiläiseen yliopistoon.

Koitin myös saada mahdollisimman paljon käytännön kokemusta eläinten 1150354_664178320282007_331993399_nparissa työskentelystä. Tein esimerkiksi paljon vapaaehtoistyötä koirien ja monien muiden eläinlajien parissa löytöeläin-/rescue-järjestöissä Suomessa, Englannissa ja Bulgariassa.

Valmistumisen jälkeen jatkoin opintoja ja suoritin kliinisen eläinten käyttäytymistieteen maisterintutkinnon Lincolnin yliopistossa. Tutkinnon aikana keskityttiin perusteellisesti eläinten (erityisesti koirien ja kissojen) käyttäytymisongelmien ymmärtämiseen ja hoitamiseen. Tutkintoon kuului myös runsaasti käytännön harjoituksia ja koirankoulutusta.

Valmistuin vuonna 2015 ja koin, että tarvitsen lisää kokemusta koirien kanssa työskentelystä, jotta pääsisin harjoittamaan kaikkea oppimaani käytännössä. Pääsin töihin rescue-koiratarhalle, jossa suuri osa koirista vietti hyvin pitkän aikaa kotia etsien; yleisin syy tähän olivat käyttäytymisongelmat. Yksi näistä koirista oli Jessie, joka oli asunut tarhalla jo neljä vuotta. Rakastuin Jessieen pikkuhiljaa ja monen mutkan kautta Jessie muutti lopulta luokseni asumaan. Jessie oli huomattavan pelokas koira, joka rähisi ihmisille ja koirille ja stressaantuessaan repi talutushihnaansa staffimaisella päättäväisyydellä. Jessien kanssa sain kokea, millaista on omistaa aidosti haastava koira, eikä sen kanssa aina ollut helppoa. Sain käyttää hyväkseni melkeinpä kaikkea oppimaani, ja opin myös valtavasti lisää Jessien haasteiden kautta. Se vaati valtavasti työtä, mutta arki sujuu nykyään huomattavasti helpommin Jessien kanssa.

Wales 341Seuraavaksi muutin Jessien kanssa toiselle puolelle Englantia ja työskentelin koirankouluttajana Dogs Trust-nimisessä hyväntekeväisyysjärjestössä, jossa etsitään uusia koteja hylätyille ja luovutetuille koirille. Työskentelin enimmäkseen kahdessa rakennuksessa, joihin otettiin kaikki ”haastavammat” koirat, jotka vaativat enemmän koulutusta ja aikaa. Työhöni kuului näiden koirien käyttäytymisen muokkaaminen, jotta niiden uudelleenkotoutttaminen olisi helpompaa. Lisäksi tarjosin uusille omistajille käytösneuvontaa ja apua koulutuksessa.   Opin mielettömän paljon tuona aikana ja työ oli monella tapaa äärettömän palkitsevaa, vaikkakin hyvin rankkaa.

Nyt olen muuttanut Jessien kanssa takaisin Suomeen, ja olen käynnistänyt oman yrityksen nimeltä Käytösterapia ZenKoira. Tarjoan koiranomistajille yksityiskoulutusta ja käytösterapiaa. Lisää voit lukea ylläolevasta linkistä.

Tavoitteeni on tarjota mahdollisimman monelle koiranomistajalle ilmaista, ajantasaista tietoa koirien käyttäytymisestä, kouluttamisesta ja hyvinvoinnista, ja se on tämän blogin sekä siihen liittyvän facebook-ryhmän suurin tavoite.

Olen lisäksi kirjoittanut kirjan ’Mitä koirasi haluaisi sinun tietävän’, joka 511hEZ1I1uLperustuu blogiin ja on mahdollisimman helppolukuinen ja edullinen, jotta mahdollisimman moni voisi siitä hyötyä. Kirjoitan myös säännöllisesti artikkeleita Suomen Koirankasvattajat Ry:n Kasvattaja -lehteen, ja lisäksi kirjoituksiani on julkaistu mm. Borzoi-, Cairn-, Bichon Frise-, Tanskandoggi-, Collie-, Stabyhoun- ja Podengo-lehdissä.

Ylläpidän myös facebookissa Reaktiiviset koirat -nimistä ryhmää, jonka tarkoituksena on tarjota vertaistukea reaktiivisten koirien omistajille. Olen luonut myös Onnistu ohituksissa -verkkokurssin, jossa käydään läpi vinkkejä ohitustilanteiden helpottamiseen. Uusimpana projektina on tällä hetkellä blogin jäsenyys; eli luon kuukausittain vain jäsenille tarkoitettua lisämateriaalia, johon kuuluu videoita, verkkokursseja, artikkeleita, e-kirjoja, yms.

Olen Pet Professional Networkin jäsen. Jäsenten on käytävä läpi henkilökohtainen arviointi, jotta varmistetaan, että yllän heidän korkeisiin standardeihinsa ja koiralähtöiseen koulutusfilosofiaansa. Jäsenenä olen osa samanhenkistä yhteisöä, saan pääsyn jatkuvaan ammatilliseen kehitykseen ja sitoudun tarjoamaan asiakkailleni mahdollisimman hyvää ja tehokasta pitkäaikaista tukea.

Pro-Member

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: