Kirjoittajasta

 Saara Junttila

BSc Animal Behaviour and Welfare, MSc Clinical Animal Behaviour

Secure field 007

Olen pienestä pitäen halunnut ymmärtää eläimiä, erityisesti koiria, paremmin. Nautin suuresti omien koirieni kouluttamisesta ja luin kaiken minkä käsiini sain. Intohimoni johtamana päädyin Englantiin opiskelemaan eläinten käyttäytymistä. Aina kun mahdollista, yritin saada myös lisää käytännön kokemusta toimimalla vapaaehtoisena koirien ja muiden eläinten parissa Suomessa, Englannissa, Bulgariassa ja Kreikassa. Erityisesti rescue-koirien kanssa työskentely kiehtoi minua.

En osannut olla jatkamatta opintoja, vaan päädyin tekemään maisterintutkinnon Lincolnin yliopistoon. Tutkinnossa keskityttiin perusteellisesti eläinten (erityisesti koirien) käyttäytymisongelmien ymmärtämiseen ja hoitamiseen.

Valmistuin vuonna 2015 ja pääsin töihin rescuekoiratarhalle, jossa moni koira odotti uutta kotia pitkiä aikoja – yleensä käytösongelmien vuoksi. Yksi näistä koirista oli Jessie, jonka päädyin lopulta adoptoimaan. Jessie on melkoinen ”ongelmatapaus”, jonka kanssa olen saanut käyttää hyväksi kaikkea oppimaani, ja jolta olen myös oppinut aivan valtavasti. Lue tästä Jessien tarina.

Tämän jälkeen työskentelin koirankouluttajana Dogs Trust-nimisessä hyväntekeväisyysjärjestössä, jossa etsitään uusia koteja hylätyille ja luovutetuille koirille. Työhöni kuului ”vaikeampien” tapausten hoitaminen ja kouluttaminen sekä uusien omistajien neuvominen käyttäytymisasioissa. Opin mielettömän paljon tuona aikana ja työ oli monella tapaa hyvin palkitsevaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s