Kirjoittajasta

 Saara Junttila

BSc Animal Behaviour and Welfare, MSc Clinical Animal Behaviour

Secure field 007

Olen pienestä pitäen halunnut ymmärtää eläimiä, erityisesti koiria, paremmin. Nautin suuresti omien koirieni kouluttamisesta ja luin kaiken minkä käsiini sain. Intohimoni johtamana päädyin Englantiin opiskelemaan eläinten käyttäytymistä. Aina kun mahdollista, yritin saada myös lisää käytännön kokemusta toimimalla vapaaehtoisena koirien ja muiden eläinten parissa Suomessa, Englannissa, Bulgariassa ja Kreikassa. Erityisesti rescue-koirien kanssa toimiminen kiehtoi minua.

En osannut olla jatkamatta opintoja, vaan päädyin tekemään maisterintutkintoa Lincolnin yliopistoon. Tutkinnossa keskityttiin perusteellisesti eläinten (erityisesti koirien) käyttäytymisongelmien ymmärtämiseen ja hoitamiseen.

Valmistuin vuonna 2015 ja pääsin töihin löytökoiratarhalle, jossa suurin osa koirista oli käytösongelmien vuoksi joko pitkäaikaisesti tai pysyvästi. Yksi näistä koirista oli Jessie, jonka päädyin lopulta adoptoimaan. Jessie on varsinainen ongelmatapaus, jonka kanssa olen saanut käyttää hyväksi kaikkea oppimaani, ja jolta olen myös oppinut valtavasti. Lue tästä Jessien tarina.

Tällä hetkellä työskentelen koiranhoitajana ja -kouluttajana Dogs Trust-nimisessä hyväntekeväisyysjärjestössä, jossa etsitään uusia koteja hylätyille ja luovutetuille koirille. Koen itseni erittäin onnekkaaksi, että saan olla töissä paikassa, jossa käytetään hyväksi uusinta mahdollista tietoa käyttäytymisestä, kouluttamisesta ja hyvinvoinnista. Työhöni kuuluu ”vaikeampien” tapausten hoitaminen ja kouluttaminen sekä uusien omistajien neuvominen käyttäytymisasioissa.

Olen myös kirjoittanut lyhyen ja helppolukuisen kirjan koirien käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Kirjan nimi on ”Mitä koirasi haluaisi sinun tietävän” ja sen voi tilata mm. täältä. E-kirjan saa ostettua täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s